Доставка китайської їжі в Києві

C 10:00 до 22:00 | Без вихідних

0 Кошик

Кулінарне мистецтво Китаю

27 Грудня, 2019

Кулінарне мистецтво Китаю удосконалювалося протягом століть. За 3 тисячі років свого існування воно придбало і, що важливо, зберегло всі ті цінні знання та навички, що дозволяють китайським блюдам вважатися одними з найбільш корисних і смачних.

Найдавніші археологічні знахідки, що свідчать про досить високому гастрономічному рівні китайців, знайдені в місті Аньян провінції Хенань. То були бронзові горщики, ножі, кухонні дошки, лопатки, черпаки і інше начиння. Ще в 770-221 рр. до н.е. – період Чуньцю ( “Весни і Осені”) і Чжаньго ( “Воюючих царств”) в Китаї існували публічні ресторани, а приблизно 1500 років тому була складена докладна кулінарна книга.

У більшості випадків, своєрідність китайської кухні досягається майстерною обробкою вихідної сировини, а не самим сировиною. Так, один з основних принципів – блюдо повинне складатися з маленьких шматочків, щоб під час трапези не було потрібно додаткових зусиль для оброблення готової страви на тарілці. Звідси два основних кулінарних секрети по-китайськи: правильно нарізати і правильно обсмажити. Маленькі, однакові за формою і розміром шматочки готуються дуже швидко (буквально одну-дві хвилини) на сильному вогні в розжареній олії, при цьому часто в олії спочатку прожарюється запашний перець і імбир, що додає особливий аромат готовому блюду.

Поняття китайської кухні охоплює безліч регіональних кулінарій, однак найбільш відомі і впливові серед них – сичуанська, шандунская, Цзянсуська і кантональна. Вони відрізняються один від одного через різних кліматичних умов, географії, історії та стилю життя в відповідних регіонах.

Про стравах першої (сичуаньської) кухні і піде у нас мова. Адже Сычуаньская кухня відома своїми яскравими смаками, гостротою і пряністю страв, які викликані активним використанням часнику і червоного перцю, а також смаками місцевих перців, сычуаньского і чаотяньцзяо, горіхів, кунжутної пасти, женьшеню.

Відомі страви — мапо тофу, курча гунбао, тушкована свинина по-сичуаньської, “муравьи взбираются на деревосвинина со вкусом рыбы, телятина по – сичуаньської.

Курча Гунбао – (кит. 宮保雞丁, англ. kung pao chicken) – ккласичне блюдо Сичуаньській кухні. Готується зі шматочків курячого филе, обжаренных с арахисом и красным перцем чили. Як і більшість страв сичуаньської кухні, це гостре блюдо з яскраво вираженим смаком.

Винахідником страви вважається Дин Баочжэнь (англ.)русск. (丁寶楨) — китайський сановник і відомий гурман, що жив у времена Цинской династии. Коли Дін Баочжень був губернатором провінції Шаньдун, у нього на службі перебувало понад десяти кухарів. Збиралися в його будинку гостей він часто пригощав стравою власного винаходу – обсмаженими шматочками курки. Пізніше, ставши намісником в провінції Сичуань, Дін Баочжень видозмінив своє блюдо, пристосувавши його до особливостей сичуаньської кухні – зробивши його більш гострим і пряним. Згодом рецепт цієї страви набув широкого поширення, і його почали готувати в багатьох ресторанах по всьому світу. Оскільки Дін Баочжень займав при імператорському дворі посаду гунбао – вихователя спадкоємця (буквально «палацовий страж»), блюдо отримало назву «гунбао цзідін» (宮保雞丁), або «гунбао жоудін» (宮保 肉丁), – «шматочки курячого м’яса, приготовані за рецептом гунбао».

Заказать Острая телятина по сычуански

Телятина по – сычуаньскиодне з найбільш популярних страв китайської (сичуаньської) кухні телятина по-сичуаньської порадує Вас своїм гострим, насиченим смаком і екзотичним ароматом, який йому надає збалансована китайська суміш з п’яти спецій, а також сичуаньский перець.

 

Телятина в фирменном соусе

Телятина в фирменном соусе – приготовлена ​​в устричному соусі з додавання міксу овочів і пряних спецій.

 

Смачного!

Payment

НАДІЙНИЙ ОНЛАЙН ОПЛАТА

Замовлення можна оплатити картою онлайн на
нашому сайті або через термінал
кур’єра

Free delivery

БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА

Безкоштовна доставка по центру Києва.
Дивись карту доставки

Fast

ЗАВЖДИ ШВИДКО І СМАЧНО

Всі страви готуються виключно
в нашому ресторані Шеф-кухарем особисто

Безкоштовна доставка китайської їжі додому в Києві

Віртуозно приготована морська і річкова риба, та так, що складно вгадати смак м’яса, якщо це не входить в план шеф-кухаря. Відомими є випадки, коли європейці приймали добре приготований тофу – за м’ясо, або рибу – за птицю! Є навіть легенда про те, як кухареві вдалося догодити досвідченого гурмана-імператора, приготувавши морського окуня, ніби це «білка».

Дивну курку по-китайськи можна приготувати тисячею різних способів, просто міняючи соуси і маринади до неї, а ось справжній рецепт «пекінська качка» – тільки один в кожній родині, і передається він з покоління в покоління, як один з сімейних секретів.

Замовлення китайської їжі в офіс і додому

Це відмінний шанс долучитися до древньої цивілізації і скуштувати їжу її імператорів у себе вдома, адже тут, в Києві ми можемо собі дозволити трохи екзотики. Зробіть замовлення китайської кухні, оціните якість, свіжість і дивну подачу незвичайних азіатських страв. Здивуйте гостей нової цікавої їжею, делікатесами з морепродуктів і хрустких деревних грибів, у яких справді оригінальний, м’який і свіжий смак! Забудьте хоч на день про банальну їжі, покуштуйте незвичайні поєднання овочів і слідкувати-кислих соусів, морепродуктів і домашньої локшини, ніжного рису і вогненної риби «Білки»!

Ми здійснюємо доставку їжі:

в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Печерському, Подільському, Святошинському, Солом’янському, Шевченківському районах міста Києва.

Дорогі клієнти!
Якщо у Вас виникли претензії на замовлення, Ви можете звернутися до відділу контролю якості по телефону (044) 353-12-23 або по e-mail: info@brucelee.com.ua. Ми працюємо з 10:00 до 23:00, в п’ятницю і суботу з 10:00 до 24:00

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн