Доставка китайської їжі в Києві

С 11:00 до 21:00 | Без вихідних

0 Кошик грн.

Традиції та основні принципи споживання їжі в Китаї

Велика частина традицій у китайській культурі пов’язана саме зі споживанням їжі. Безліч трактатів підготовлено не тільки процесу приготування їжі, а й тонкощам поєднання інгредієнтів, правильного подавання та харчового етикету. Чого тільки варта чайна церемонія! Але це тільки найбільш явний приклад. Культура споживання їжі в Китаї набагато глибша і різнобічніша.

Як проходить трапеза

Китайці вітають поміркованість і різноманітність. Звичний прийом їжі – безліч різноманітних страв, але невеликими порціями. Згідно з етикетом не можна з’їдати щось одне, необхідно спробувати все потроху. А наприкінці обов’язково випити чашку чаю.

Серед основних правил застільного етикету варто виділити:

  • незалежно від кількості людей за столом, подається парна кількість страв (виняток становлять похорони);
  • починати трапезу може тільки старший член сім’ї, важливий гість або господар будинку, також саме він вирішує, кому дістанеться найостанніший (і зазвичай найсмачніший) шматочок;
  • не можна відмовлятися від запропонованої страви, достатньо трохи спробувати або просто залишити на своїй тарілці;
  • палички не можна використовувати як заміну вилці, їх не встромляють у їжу, не кладуть хрест-навхрест на тарілку, їх не можна використовувати, щоб брати їжу зі спільної тарілки, для цього є окремі прилади.

Окрема увага приділяється процесу споживання риби, поданої цілою. Заборонено перевертати її, щоб кістки не заважали, достатньо просто прибрати їх. В іншому разі ви накличете біду на дім, згідно з китайськими прикметами.

Гармонія в усьому

У процесі споживання китайських страв, варто бути готовим, що на одному столі ви не зустрінете страв різної текстури. М’яке пюре і жорстка відбивна з овочевим салатом трапляється винятково в європейців, китайцям звичніше подавати подібне подібне. Продукти будуть збігатися не тільки за способом приготування – тільки смажене або тільки приготоване на пару, а й за кольором. Таким чином досягається гармонія.

При цьому досконально дізнатися склад страви на смак вдається далеко не кожному. Кожна господиня використовує свій букет спецій, свій секретний інгредієнт, щоб гості не змогли вгадати, що перед ними подано. Усі компоненти змішуються, утворюючи дивовижні й неповторні поєднання, бо китайці цінують насамперед гармонію.

Різноманітність китайських страв здебільшого базується на використанні сезонних продуктів. Залежно від тієї чи іншої пори року ви зможете вживати овочі, фрукти, рибу тощо. Варто враховувати ці та багато інших моментів, якщо ви бажаєте зануритися в атмосферу китайської філософії та традицій.

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн.

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою адресу електронної пошти. Ви отримаєте лист із посиланням для встановлення нового пароля.

Закрити