Що таке корейська кухня? Це прянощі, це традиції, це багатство інгредієнтів і користь для душі…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Самгепсаль – напевно найпопулярніша м’ясна страва з Кореї, улюблена більшістю населення країни. Для її приготування використовують очеревину свинини. Саме ця частина туші виділяється смугастою текстурою, а саме так і називається самгепсаль – три шари м’яса. З одного боку самгепсаль дуже проста страва, достатньо лише викласти шматочки м’яса на гриль і засмажити до готовності, з іншого не варто забувати про особливості готування.
З одного боку, свинина не найкорисніший і найлегший продукт для регулярного харчування. Але корейці досить оригінально підійшли до вирішення цього питання і просто подають самгепсаль разом зі свіжим листям салату, зеленню та пастою самджанг. Тож після прийому їжі ви відчуватимете лише приємну ситість, без важкості.
Для смаження використовується переважно свіже м’ясо, без солі та спецій. У такому разі ви отримуєте корисний для здоров’я сироватковий білок високої якості. Достатньо лише кількох хвилин обсмажування шматочків свинини з кожного боку, щоб отримати порцію корисних елементів для м’язів їхнього росту. Додатково в одній порції ви отримаєте комплекс вітамінів із цинку, селену, тіаміну, фосфору, заліза та ніацину.
Головне не сильно пересмажувати свинину, інакше всю користь буде втрачено.
Для готування найкраще використовувати гриль. Тільки в такому разі ви отримаєте максимально корисну та смачну страву. Перед приготуванням рекомендується побризкати поверхню гриля невеликою кількістю олії, щоб свинина не прилипала в процесі готування. Правило актуальне навіть у тому разі, якщо ви використовуєте не свіже, а мариноване м’ясо.
Вогонь потрібен дуже сильний, щоб на обсмажування йшло не більш як 10 хвилин з кожного боку. Тільки в такому разі можна зберегти соковиту текстуру волокон. Овочі викладаються за кілька хвилин до кінця готування.
У деяких регіонах самгепсаль готується на пару. Час готування практично не відрізняється, але м’ясо в результаті виходить набагато соковитішим. Овочі закладаються відразу до м’яса. Пам’ятайте про те, що свинину нарізають на порційні шматочки до моменту готування, а не після.
Крім овочів і традиційної пасти самджанг ви можете вживати разом із м’ясом паровий рис, кімчхі, холодну локшину з бульйоном.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: