Доставка китайської їжі в Києві

С 11:00 до 21:00 | Без вихідних

0 Кошик грн.

Смажена капуста

1 Серпень ,2025

Китайська капуста (пекінська) давно набула популярності в усьому світі завдяки своїй ніжній текстурі, приємному смаку та універсальності. Вона ідеально підходить як для свіжих салатів, так і для гарячих страв, зберігаючи більшість вітамінів навіть після термічної обробки. У Китаї цей овоч активно використовували ще в давнину, створюючи десятки рецептів.

Сьогодні ми розповімо про один із найулюбленіших способів приготування – смажену капусту у воці.


Інгредієнти:

  • 500-700 г капусти (пекінської або білокачанної)
  • 1 ч. л. сичуанського перцю
  • 1 стручок перцю чилі
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • рослинна олія для смаження

Процес приготування:

Підготовка капусти.
Розріжте качан навпіл, зніміть верхнє листя і наріжте капусту під кутом шматочками завтовшки ~ 1,5 см.

Розігрійте вок.
У добре розігріту олію додайте сичуаньський перець. Обсмажуйте до потемніння шкірки і вийміть його. Потім киньте цілий перець чилі (можна сушений), тримайте 20-30 секунд і теж вийміть.

Обсмажування капусти.
Додайте всю капусту у вок на максимальному вогні. Смажте 3 хвилини – вона має стати м’якою, але залишитися хрусткою. Зменшіть вогонь до середнього, додайте соєвий соус і швидко перемішайте.


Поради щодо подачі:

Смажена капуста – чудова як гарнір, так і самостійна страва. Її можна подати з рисом, булгуром, м’ясом або рибою. Додатково посипте кунжутом, подавайте зі свіжою зеленню або орихами. У соусниці – соєвий або кисло-солодкий соус. І не забудьте про палички – автентичність важлива!


Попри прості інгредієнти, смажена капуста має вишуканий вигляд і стане справжньою окрасою столу. А головне – вона готується швидко та зберігає всі корисні властивості.

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн.

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою адресу електронної пошти. Ви отримаєте лист із посиланням для встановлення нового пароля.

Закрити