Доставка китайської їжі в Києві

С 11:00 до 21:00 | Без вихідних

0 Кошик грн.

Особливості корейської кухні

Особливості корейської кухні

Що таке корейська кухня? Це прянощі, це традиції, це багатство інгредієнтів і користь для душі та тіла. На перший погляд страви корейської кухні нічим не виділяються серед інших в азіатській кухні, але є кілька нюансів. Головна особливість корейської кухні – це її гострота, виразність і пряність, вони домінують у місцевих стравах.

Головні інгредієнти та добавки

Корейська кухня

Основний інгредієнт місцевої кухні – рис, а як добавки використовуються овочі, м’ясо або риба. Корейська кухня також заснована на різних добавках, які й надають унікального присмаку:

  • твенджан – ферментована соєва паста;
  • рибна паста;
  • ферментовані морепродукти, зокрема креветки.

Окремо виділяється кімчі. Це закуска, для приготування якої використовується білокачанна капуста, редис, огірки. Овочі маринуються і бродять з імбиром, часником або перцем чилі. За смаком трохи нагадує квашену капусту. Кімчі використовується і як самостійна страва, і як закуска, і як основа в багатьох стравах.

Незважаючи на те, що в корейській кухні переважає гострота, поціновувачі оцінять спробу збалансованості за рахунок контрасту ароматів і смаку. Після солодкуватого смаку ви напевно відчуєте легку кислинку, суп із зігрівальним ефектом у процесі прийому дасть змогу охолодитися, а м’які булочки можуть віддавати гостринкою. Окремо виділяється спосіб подачі страв, характерний для азіатської кухні.

На початку застілля весь стіл заставляється піалами і чашами із закусками, страви розкладаються порційно перед кожним учасником трапези. Подача здійснюється одночасно і характерна не тільки для домашнього застілля, а й ресторану. Кількість страв залежить від щедрості господаря.

Тонкощі вуличного прийому їжі

Урбаністика не пройшла повз Корею, і якщо буквально кілька десятиліть тому основою всього денного раціону становив сніданок, сьогодні акцент змістився на обідній прийом їжі. Тому активно почала розвиватися вулична торгівля їжі та фастфуду. При цьому ви можете не переживати ні про якість продуктів, ні про гігієну співробітників – у Кореї ретельно стежать за безпекою. Але не менш цінними є точність, відчуття смаку та швидкість приготування окремої порції.

Що варто спробувати?

страви корейської кухні

Якщо ви тільки починаєте знайомитися з культурою Кореї та її рецептами, рекомендуємо почати з:

  • пібімпапа – відварений рис із м’ясом, овочами з додаванням курячого або перепелиного сирого яйця й обов’язково порцією пасти чилі (гарячець);
  • бапа – парового рису з різноманітними добавками, аж до м’ясів і горіхів;
  • гука – суп з овочів, м’яса та риби, подається разом із паровим рисом;
  • джука – каша з бобів, овочів, грибів, курки та рису;
  • чона – закуска з млинців із додаванням гарбуза, м’яса, грибів або морепродуктів.

У будь-яку страву обов’язково додаються спеції, які й надають унікального аромату. Найчастіше це бобова паста, чилі, імбир, часник, женьшень або кунжут.

На цьому корейська кухня не обмежується. Основний раціон залежить від регіону країни, але в будь-якому разі ви будете приємно здивовані різноманітністю смаків.

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн.

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою адресу електронної пошти. Ви отримаєте лист із посиланням для встановлення нового пароля.

Закрити