Самгепсаль або підсмажені шматочки очеревини свині – одна з найпопулярніших страв у Кореї. Згідно з…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Що таке корейська кухня? Це прянощі, це традиції, це багатство інгредієнтів і користь для душі та тіла. На перший погляд страви корейської кухні нічим не виділяються серед інших в азіатській кухні, але є кілька нюансів. Головна особливість корейської кухні – це її гострота, виразність і пряність, вони домінують у місцевих стравах.
Основний інгредієнт місцевої кухні – рис, а як добавки використовуються овочі, м’ясо або риба. Корейська кухня також заснована на різних добавках, які й надають унікального присмаку:
Окремо виділяється кімчі. Це закуска, для приготування якої використовується білокачанна капуста, редис, огірки. Овочі маринуються і бродять з імбиром, часником або перцем чилі. За смаком трохи нагадує квашену капусту. Кімчі використовується і як самостійна страва, і як закуска, і як основа в багатьох стравах.
Незважаючи на те, що в корейській кухні переважає гострота, поціновувачі оцінять спробу збалансованості за рахунок контрасту ароматів і смаку. Після солодкуватого смаку ви напевно відчуєте легку кислинку, суп із зігрівальним ефектом у процесі прийому дасть змогу охолодитися, а м’які булочки можуть віддавати гостринкою. Окремо виділяється спосіб подачі страв, характерний для азіатської кухні.
На початку застілля весь стіл заставляється піалами і чашами із закусками, страви розкладаються порційно перед кожним учасником трапези. Подача здійснюється одночасно і характерна не тільки для домашнього застілля, а й ресторану. Кількість страв залежить від щедрості господаря.
Урбаністика не пройшла повз Корею, і якщо буквально кілька десятиліть тому основою всього денного раціону становив сніданок, сьогодні акцент змістився на обідній прийом їжі. Тому активно почала розвиватися вулична торгівля їжі та фастфуду. При цьому ви можете не переживати ні про якість продуктів, ні про гігієну співробітників – у Кореї ретельно стежать за безпекою. Але не менш цінними є точність, відчуття смаку та швидкість приготування окремої порції.
Якщо ви тільки починаєте знайомитися з культурою Кореї та її рецептами, рекомендуємо почати з:
У будь-яку страву обов’язково додаються спеції, які й надають унікального аромату. Найчастіше це бобова паста, чилі, імбир, часник, женьшень або кунжут.
На цьому корейська кухня не обмежується. Основний раціон залежить від регіону країни, але в будь-якому разі ви будете приємно здивовані різноманітністю смаків.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: