Доставка китайської їжі в Києві

С 11:00 до 21:00 | Без вихідних

0 Кошик грн.

Простий рецепт розсипчастого рису

2 Серпень ,2025

Відварений рис – один із найпопулярніших гарнірів у всьому світі, не тільки в Китаї. Його можна як вживати окремо, так і як складові різних страв. Незважаючи на свою популярність, приготувати розсипчастий рис вдається не всім. Він або недоварюється, або залишається занадто клейким. Насправді все дуже просто, достатньо просто звернути увагу на кілька моментів, щоб отримати розсипчастий і ніжний гарнір.

Найголовніше – як підготувати рис

Одне з основних правил – позбавляємося крохмалю. Саме для цього достатньо просто промити рисову крупу. Так ви зможете позбутися клейкості, а готовий гарнір вийде максимально розсипчастим. Найчастіше достатньо промити рис разів п’ять. Як зрозуміти, що крупа достатньо очищена від крохмалю? Дуже просто, вода після промивання залишається чистою. Найпростіше подібну процедуру проводити за допомогою друшляка або сита, промиваючи рис під проточною водою.

Але іноді необхідно пропустити цей крок. Найчастіше це необхідно для приготування різотто, коли клейкий рис надає певної чарівності готовому продукту. Досить просто прополоскати крупу один раз, якщо ви не впевнені в якості та чистоті продукту.

Якщо необхідно, щоб рис зварився швидше, його необхідно попередньо замочити хвилин на 30, можна годину. Так ви скоротите час приготування практично вдвічі. Але, кількість води краще скоротити.

Як підібрати необхідну кількість води?

Щоб отримати максимально розсипчастий гарнір, необхідно просто коректно розрахувати обсяг води. Стандартна рекомендація – одна порція рису до двох порцій води. Але ця порада дуже умовна і під час готування різних сортів, обсяг води коливатиметься. Досить просто переглянути рекомендації виробника на упаковці. Використовуйте стандартну мірну склянку для зручності. Вважається, що стандартна порція гарніру для однієї дорослої людини – 65 мл зерен.

Час приготування залежить не тільки від виду самого рису, а й способу приготування. Розсипчастий гарнір можна отримати не тільки використовуючи товстостінну каструльку, а й мультиварку та навіть сковорідку. Ми підкажемо як це зробити найкраще.

Варимо розсипчастий рис у каструльці

Насамперед найкраще використовувати посуд із товстим дном, так температура нагріву розподілятиметься максимально рівномірно. Для початку достатньо просто довести воду до кипіння, а потім разом висипати крупу. Щоб рис не пристав до дна, достатньо його один раз перемішати. Потім необхідно просто почекати, поки з’явиться бурління, полум’я під каструлькою прибирається до мінімуму і необхідно накрити рис кришкою. Якщо цього не зробити, інакше час приготування збільшиться в кілька разів. Краще більше не мішати рис, інакше вироблятиметься крохмаль, а сама крупа почне приставати до стінок.

Якщо ви бажаєте приготувати рис у сковорідці, як в азіатській кухні, обов’язково використовуйте вок або сковорідку з високими бортами. Попередньо необхідно обсмажити рис на розпеченій олії. Не обов’язково використовувати соняшникову, вибір індивідуальний. Смажити необхідно не довше двох хвилин, важливо, щоб уся крупа просочилася олією, тільки в такому разі готовий рис вийде розсипчастим. Потім достатньо просто залити окропом і накрити кришкою.

Спробуйте вже зараз і переконайтеся в тому, наскільки просто приготувати розсипчастий рис.

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн.

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою адресу електронної пошти. Ви отримаєте лист із посиланням для встановлення нового пароля.

Закрити