Що таке корейська кухня? Це прянощі, це традиції, це багатство інгредієнтів і користь для душі…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Самгепсаль або підсмажені шматочки очеревини свині – одна з найпопулярніших страв у Кореї. Згідно з проведеним соціологічним опитуванням серед туристів і населення, понад 85% вважають самгепсаль найулюбленішою стравою і це не дивно. Якщо буквально перекласти назву страви, то стає зрозумілою її назва – три шари м’яса, які трапляються в шаруватій структурі бекону. У деяких випадках страва може називатися огепсаль, або п’ять шарів м’яса. Це актуально для тих шматочків, де шарів більше звичайного.
Свиняча очеревина досить дорога частина туші, навіть з огляду на різницю у вартості продукту за регіонами країни. Самі корейці розведенням свиней не займаються й експортують уже заготовлену очеревину з різних країн. Лідерами з постачання поки що вважаються Нідерланди та Бельгія. Навіть враховуючи логістичний ланцюжок, таке м’ясо набагато дешевше, ніж те, що вироблено всередині країни.
Подача самгепсаля найчастіше актуальна під час вечері, але деякі вважають за краще перекушувати ним в обід. Завдяки тому, що для приготування м’яса найчастіше використовують гриль, самгепсаль нерідко називають “корейським барбекю”.
Сама по собі свинина досить важкий продукт, тому самгепсаль подається разом із грибами, овочами та зеленню. Саме така комбінація дасть змогу знизити можливий дискомфорт після прийому їжі, навіть перед сном.
Найчастіше до самгепсалю подають:
Овочі не обов’язково можуть готуватися на грилі, їх можна подати й сирими, достатньо просто порційно їх нарізати.
Під час подачі не варто забувати і про соуси – ссамджань і киримджан. Перший йде з овочами, другий із м’ясом.
Допускається використання як свіжого м’яса, так і заздалегідь маринованого. Але в другому випадку застосовується виключно гострий маринад. Під час обсмажування найголовніше сік, тому перед готовою нарізається ножицями.
Спробуйте самгепсаль уже зараз у нашому ресторані. М’ясо готується на грилі та подається вам одразу разом з овочами, закусками та гарніром. Достатньо лише загорнути шматочок м’яса в салат, вмочити в соус і зануритися з головою у велику кількість смаків. Гострі спеції та зелень сприяють оперативному розщепленню калорій, тому після вживання їжі ви відчуваєте тільки приємну ситість, без виснажливої тяжкості.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: