Що таке корейська кухня? Це прянощі, це традиції, це багатство інгредієнтів і користь для душі…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Якщо вам знайома корейська кухня, напевно ви не тільки чули, а й куштували самгепсаль. Це порційні шматочки свинячої очеревини обсмажені на грилі, але для дому можна приготувати м’ясо і на сковороді. Найчастіше використовуються свіже м’ясо, але допускається і мариноване в гострому і пряному соусі. Обсмажується м’ясо обов’язково разом з овочами або грибами. На цьому подача не обмежується. Спробуйте оцінити самгепсаль разом із морепродуктами.
Насправді можуть використовуватися найрізноманітніші морепродукти, які тільки припадуть вам до душі. Але, необхідно пам’ятати кілька нюансів. Самгепсаль – страва для компанії, подається одночасно для всіх на грилі, щоб кожен учасник трапези міг узяти гарячий шматочок м’яса і спожити його з овочами та соусом. Саме тому необхідно викладати морепродукти, свинину та овочі поступово. Інакше ніжне на смак м’ясо просто стане гумовим.
Перед приготуванням не забудьте побризкати морепродукти олією та соком лимона. За бажанням додайте спеції, але зазвичай достатньо солі та перцю.
Рибу ви можете використовувати найрізноманітнішу. Головне підготувати порційне філе перед викладенням на гриль. Щоб м’ясо риби не прилипало до гриля, його змащують олією. Достатньо всього 15 хвилин, щоб отримати чудовий результат.
Креветки для самгепсаля не мають бути відвареними. Визначити їх дуже просто за яскраво-червоним кольором панцира. На відміну від риби, креветки не обов’язково очищати від панцира. Найголовніше – необхідно видалити кишку, що проходить уздовж спини. Креветки промиваються, обсушуються і готуються не більше трьох хвилин з кожного боку. Визначити готовність дуже просто, панцир починає червоніти. За аналогічним принципом готуються різні ракоподібні, вони тільки нарізаються на порційні шматочки.
На вибір можна використовувати як підготовлені, так і неочищені тушки кальмарів. Перші помітні за білим кольором тушки, то неочищені виділяються рожевою шкіркою і нутрощами. Їхнє приготування на грилі не займає буквально кількох хвилин з кожного боку.
Любителі експериментів можуть спробувати самгепсаль із молюсками. Головне, готувати ніжне м’ясо не більше хвилини. Інакше молюски стануть гумовими і втратять весь свій чудовий аромат.
Ви легко зможете створити власне морське асорті, яке міститиме як усе перераховане вище, так і лише кілька інгредієнтів. Тільки пам’ятайте про черговість викладання морепродуктів на гриль.
Самгепсаль – компанійська страва, кожен за столом може брати порцію саме в тому розмірі, як йому буде зручно. Ви можете не переживати про те, що соки від овочів і м’яса змішаються між собою, конструкція гриля дає змогу цього уникнути.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: