Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Якщо ви давно бажаєте спробувати що-небудь із китайської кухні, але ніяк не випадає можливість відвідати новий ресторанчик у сусідньому районі, рекомендуємо спробувати приготувати що-небудь самостійно. Насправді китайська кухня досить проста в реалізації. Курячі лапки в шоколаді та суп із рибних голів радше виняток, щоденний раціон ви зможете приготувати самостійно, досить просто запам’ятати кілька основних нюансів.
Головний підхід китайських кухарів – оперативність. Що менше часу займає приготування, то краще. Продукти піддаються мінімальній термічній обробці, але обов’язково при високих температурах. Більшість страв готується в спеціальній сковороді. Візуально вона нагадує казан, але її стінки набагато тонші та нижчі. Подібна особливість дає змогу швидко обсмажувати м’ясо, овочі, рибу і зберегти максимум корисних речовин. При цьому самі продукти встигають приготуватися і зберегти всю необхідну соковитість, тому не варто переживати про те, що ви будете вживати напівсиру їжу.
Додатковий секрет привабливості китайських страв – гармонія текстури, кольору, смаку. Кожен інгредієнт страви доповнює наступний і немає нічого, що могло б вибиватися на загальному тлі. Яскравий приклад – усім відома свинина в кисло-солодкому соусі. Яскраві аромати кислого і водночас солодкого соусу прекрасно доповнюють один одного, використовуваний ананас і зелений перець слугують не контрастом, а привабливою добавкою. У підсумку свинина виходить максимально ніжною, яскравою і смачною.
Навіть приготування простого рису дасть змогу подивитися заново на процес готування. Достатньо тільки не зварити рис у каструльці, а обсмажити його кілька хвилин в олії, залити водою і тільки потім варити до готовності. Влийте в сковорідку кілька курячих яєць, ретельно перемішайте і додайте конвертовану кукурудзу. Усі продукти звичні вам, а в результаті ви отримуєте нову страву, яка зможе стати новим і улюбленим гарніром усіх членів сім’ї.
Процеси готування загалом не відрізняються від тих, до яких звикла будь-яка господиня – підсмажування, фритування, готування на парі. Усе це досить легко реалізувати в домашніх умовах. Ви можете використовувати сотейник, мультиварку, всі ті предмети, які й так застосовуєте щодня.
Ви вже зараз можете приготувати кілька рецептів китайської кухні, для цього вам навіть не знадобиться відвідувати спеціалізовані магазини. Найпростіший рецепт – кисло-гостра картопля. Просто натріть картоплю соломкою на спеціальній тертці, обсмажте у фритюрі кілька хвилин і змішайте з соусом і чилі. У результаті ви отримуєте ситну закуску або апетитний гарнір. Навіть холодною страва не втрачає своєї привабливості.
Дуже просто приготувати і баоцзі. Це китайський аналог так звичних для нас пельменів. Використовується таке ж круте тісто на воді, а як начинку ви можете використовувати не тільки м’ясний фарш, а й креветки, гриби, овочі та багато іншого. Найголовніше – готуватися баоцзі мають на парі. Ви можете використовувати звичайнісіньку пароварку, смак страви від цього не стане гіршим.
А щоб додати незабутню нотку – використовуйте соуси. Саме вони додають той самий незабутній аромат.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: