Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Свинина в кисло-солодкому соусі, свинина Му Шу – це улюблені багатьма страви родом із Китаю. Тож не дивно, що вони користуються такою популярністю. Тонкощі приготування китайських страв настільки прості, що ви самі зможете долучитися до цієї філософії вже сьогодні.
Мінімум продуктів, мінімум зусиль, мінімум підготовки – правила залишаються актуальними, зокрема під час готування свинини. Особлива увага приділяється текстурі м’яса і гарніру, його зовнішньому вигляду і загальній збалансованості страви. У китайській кухні використовується кілька методів приготування м’яса і кожен спрямований на збереження природного аромату та поживних властивостей продукту.
Класичний спосіб приготування їжі в Китаї. Використовується сковорідка вок, багато олії або жиру і довга лопатка. Дуже важливо сильно нагріти олію, до появи специфічного димку і тільки потім додавати м’ясо. Воно потребує регулярного помішування. Нарізати свинину можна не тільки кубиками, а й скибочками.
М’ясо постійно помішується і смажиться до напівготовності. Потім воно забирається, можна додати ще трохи олії та додати решту інгредієнтів (якщо вони вказані в рецепті). Вони також швидко обсмажуються майже до готовності. За кілька хвилин додається м’ясо, соус, спеції. Подача відбувається одразу ж, не потрібно чекати поки м’ясо охолоне.
Метод вирізняється максимальною простотою та швидкістю. У результаті ви отримуєте смачну страву, яка зберігає максимум свого аромату.
Для цього достатньо використовувати фритюрницю або дуже глибоку каструлю із сіткою. Разом із м’ясом можна готувати будь-які інші овочі та навіть фрукти.
Використання традиційних бамбукових пароварок не завжди доступне, але можна використовувати і стаціонарні пароварки. Так можливо зберегти соковитість м’яса, його смак. Підходить для готування не тільки шматочків свинини, а й пельменів, пиріжків із м’ясом тощо. Обов’язкове правило – вода має кипіти поступово, не на сильному вогні.
Від стандартного процесу тушкування, китайські рецепти включають деякі нюанси. Головний із них – підхід до готування. М’ясо готується на дуже слабкому вогні, тому процес готування займає 2-3 години мінімум.
Спочатку порційні шматочки свинини обсмажують до появи скоринки. У ту саму ємність додають спеції, соус, воду або вино, бульйон. Тушкування триває рівно стільки, поки м’ясо не досягне необхідної м’якості. У процесі готування через використовувані спеції утворюється особливий соус насиченого червоного кольору. Тому деякі китайське тушкування називають “червоним”.
Для запікання може використовуватися все що завгодно – фольга, глина, кулінарний рукав тощо. Тушка також може готуватися цілком у спеціальній великій печі.
Сказати який варіант кращий або гірший просто неможливо, в кожному випадку ви отримуєте неперевершену страву, що радує буйством аромату і смаку!
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: