Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Довгі сотні років, молоко і молочна продукція вважалася якщо не ексклюзивним продуктом, то максимально наближеним до цього. Економічне зростання в країні та вихід на міжнародні ринки сприяє збільшенню популярності у вживанні йогуртів, сирів і простого молока. Але так було не завжди. Насправді, молоко майже не вживалося в їжу не стільки через масове неприйняття китайцями продукту, скільки завдяки деяким чинникам, на які варто звернути увагу.
Географічні особливості розташування країни не здатні були забезпечити необхідні умови для випасу повноцінних кількох стад худоби. Селяни для виживання робили наголос на вирощування рису, фруктів, овочів. Якщо забезпечено вихід до моря, раціон розширювався морепродуктами. Низька популярність молочних продуктів також була забезпечена такими чинниками:
Тож не дивно, що порцію сметани або сиру китайці з легкістю замінюють морськими стравами, прогулянками під відкритим сонцем або перекусом свіжими овочами з бобами. Саме велика кількість останніх дала змогу компенсувати можливий дефіцит вітаміну D, кальцію та інших мікроелементів, які європейці звикли отримувати з сиру або молока.
Багато сучасних китайців не здатні перетравлювати не тільки молоко, а й молочні продукти через відсутність особливого ферменту “лактаза”. Смак навіть найніжнішого сиру їм здасться різким, тухлим і неприємним. М’який клімат у багатьох китайських регіонах дав змогу рости багатьом овочам і фруктам, які не доступні жителям північних регіонів світу.
Сучасні дослідження демонструють, що близько 20% сучасних дітей у Китаї зростають без молока у своєму раціоні, водночас їхній організм не виявляє жодних відхилень чи порушень.
Традиційна китайська кухня практично не містить рецептів на основі молока. Навіть десерти, так популярні в усьому світі (наприклад смажене молоко) з’явилися в раціоні китайців кілька століть тому або навіть пізніше. Незважаючи на це, актуальне законодавство містить у собі безліч актів, які б дозволили дітям і соціально незахищеним верствам населення вживати молоко на постійній основі.
Завдяки цьому, за останні 50-30 років з’явився своєрідний “бум” на розвиток різноманітних нестандартних десертів. Поєднання непоєднуваного відбилося навіть у процесі виготовлення таких стандартних ласощів, як морозиво. Його виробляють зі смаком овочів, м’яса, спецій тощо.
При цьому ви можете не переживати за якість вживаних продуктів. Використання спеціальних компонентів дає змогу суттєво подовжити термін зберігання молока, тож вам залишається лише насолоджуватися унікальним смаком молочних рецептів.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: