Бранчі зовсім недавно з’явилися в Україні. Пізній сніданок або ранній обід, а саме так перекладається…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування їжі має буквально сакральне значення, тому кухарем може стати далеко не кожен охочий. Необхідно витратити роки на навчання і тільки до зрілості стати професіоналом. Китайці виділяються унікальним підходом – вони люблять смачно поїсти, але досить стримані, уникаючи ненажерливості. На цьому дивовижний світ китайської трапези не обмежується, пропонуємо познайомитися з усіма тонкощами ближче.
Один з основних постулатів кулінарів з Китаю – намагатися якомога менше витратити часу на процес готування. Фритюр, обсмажування або варіння повинні займати не більше години. В іншому разі вважається, що страва втрачає свої корисні та поживні властивості.
При цьому на підготовку самих продуктів може піти багато часу. Необхідно ретельно все промити, очистити, підготувати і нарізати. Останній пункт – найважливіший. Китайці нічого не ріжуть після готування, на відміну від європейців. Ви практично не зустрінете страву, яку подають на стіл, а від неї нарізають невеликі шматочки кожному гостю за столом. Швидше нарізка відбудеться раніше, а кожен охочий візьме собі шматочок.
Дрібно нарізаються всі інгредієнти – овочі, м’ясо, риба. Шматочки мають бути невеликими, щоб їх зручно було прихопити паличками. На столі ви найчастіше зустрінете страви з рису, риби, овочів і м’яса. При цьому м’ясо обов’язково нарізане невеликими шматочками і найчастіше змішується з різними овочами і спеціями. Подібний підхід дає змогу уникнути тяжкості в шлунку після прийому їжі.
На відміну від європейців, у китайських сім’ях відсутня зміна і передача страв. Незважаючи на те, що в раціоні присутні різноманітні супи, рагу, десерти тощо, їх подають одразу. Усі страви виставляють на стіл у невеликих піалках, тому не варто дивуватися тому, що трапеза може розпочатися з солодких пиріжків, а закінчитися гострим супом.
Столовими приборами обов’язково використовуються палички, ложки і виделки не застосовуються в побуті. Такі страви, як суп або локшина, вживаються дуже просто – спочатку паличками вибирають гущу, а юшку випивають, замінюючи гарячий напій.
Окрему увагу культура Китаю приділяє чаю. Існує понад сто видів, тому підібрати напій під особисті переваги не складе особливих труднощів. Ви зустрінете не тільки традиційний чорний чай, а й напої на основі жасмину, троянди, різних трав і квітів. Чай обов’язково заварюється в спеціальних чайничках і ніколи не розводиться водою. Для кожного чаювання – нова порція. Чай, що залишився після прийому їжі, просто виливається.
Найголовніше – до чаю не додається лимон, цукор або варення. Вважається, що подібні добавки здатні просто зіпсувати смак напою.
Для заварювання використовується керамічний або порцеляновий посуд. Тільки в такому разі вдається домогтися унікального розкриття ноток чаю, його корисних властивостей.
Китайський підхід до їжі може здатися незвичним, але він демонструє турботу про своє тіло і оточуючих. Тож не дивно, що кулінарні традиції користуються все більшою популярністю.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: