Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Китайська кухня багата на унікальні поєднання смаків. І окрему увагу приділяють саме морепродуктам. Особливості регіонального розташування залишили свій відбиток на приготуванні та бажаних продуктах, але єдиним залишається одне правило – вжити в їжу можна все! І як ніколи це правило актуальне в процесі приготування морепродуктів.
Риба сама по собі має важливе значення в китайській культурі і є символами гармонії, удачі, достатку. Багато в чому це можливо тому, що навіть пишеться слово “риба” китайською майже так само, як і слово “удача”. Тому під час подачі страви на основі риби, згідно з традиціями, гостю бажають удачі у своїх звершеннях. Якщо вам пропонують скуштувати перший шматочок, значить, ви бажаний і шанований гість у домі. Тож не дивно, що страви з морепродуктів користуються більшою популярністю, ніж м’ясні або овочеві.
При цьому морепродукти можуть виступати як основою страви, так і вважатися “додатковим продуктом”, де основою виступає рис. Кулінарні традиції Китаю дають змогу поєднувати в одній страві одразу і птицю, і фрукти, і морепродукти, і свинину, і овочі – все на розсуд кухаря, що пригощає вас сьогодні. Не дивуйтеся, якщо замість стандартного соєвого соусу, вам запропонують трохи спецій або шматочок тростинного цукру.
Більшість відомих нам рецептів морепродуктів прийшла з шаньдунської кухні. Регіон розташований прямо на узбережжі Жовтого моря, на північному сході країни. Він рясніє різними рослинами і морепродуктами, фруктами і злаками. У підсумку вони з’єднуються в дивовижні поєднання, які так радують місцевих і туристів.
Шаньдунська кухня також відома унікальним підходом до маринування риби та інших морепродуктів і подальшого смаження на сильному підході. Маринади створюються за унікальними рецептами, тому в кожному східному ресторані одна риба може відрізнятися за смаком. На відміну від м’яса тварин і птиці, яке вирізнялося весь час дорожнечею, креветки і кальмари більш доступні і активно вживаються в їжу, але при цьому можуть змішуватися в процесі зі свининою і фруктами.
Тенденція лікуватися їжею як ніколи актуальна при прийомі морепродуктів. На тлі цього правила набуло поширення кілька правил. Найпопулярніше – вживання бульйону на основі риби. Але, це правило актуальне тільки при використанні свіжої риби для приготування супу, консерви або заморожені морепродукти просто не підійдуть.
Серед продуктів, які зігріють і додадуть сил китайські знахарі та кухарі виділяють креветки та страви на їхній основі. А якщо у ваших планах освіжитися або просто підкріпитися спекотного літнього дня, зверніть увагу на водорості, морські огірки або м’ясо крабів. Згідно з думкою, морепродукти корисні для сечового міхура і нирок, тому варто їх внести якщо не до щоденного, то регулярного раціону.
Насправді, кожен окремий тип морепродукту може бути корисним по-своєму:
Переконайтеся самостійно в особливій силі морепродуктів, просто спробувавши їх приготованими за китайськими рецептами.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: