Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Після прибуття до Китаю багатьох дивує не тільки традиційна кухня, велика кількість дивних десертів і поєднання непоєднуваного, а й безліч варіантів освіжаючих напоїв. У країні звикли експериментувати і поєднувати непоєднувані раніше продукти, тому так просто підібрати саме той варіант коктейлю, який сподобається саме вам.
Чай користується особливою вдячністю і повагою в Китаї. Для його приготування використовують не тільки традиційне листя чайного дерева, а й різні квіти. Окремою популярністю для приготування чаю користується хризантема. Готовий напій чудово освіжає, а також дає змогу позбутися нездужання, застуди. Чай із хризантеми заспокоює і застосовується замість заспокійливого.
Один із традиційних тайванських напоїв користується популярністю в багатьох регіонах Китаю. Це молочний чай. Він ідеально поєднується з різними добавками, а влітку втамовує спрагу та охолоджує, бо подається не тільки гарячим, а й холодним із кубиками льоду. Найпопулярніша добавка – бульбашки тапіоки та фрукти.
І найнезвичайніше, в літню спеку китайці можуть вживати гарячий чай. Він сприяє підвищеному потовиділенню, розширенню пор і зниженню температури тіла. Це природний захист від перегріву.
Традиційний фруктовий напій – сік із китайських слив із додаванням цукру. Він настільки популярний, що продається буквально на кожному розі в країні.
Соєве молоко набагато популярніше в Китаї, ніж коров’яче. На смак воно набагато солодше, відмінно освіжає і вигідно виділяється тривалим терміном зберігання. Його можна сміливо брати на тривалі прогулянки в спеку і не переживати, що його смак зіпсується за кілька годин.
Кокосове молоко – не варто плутати його з вмістом кокоса. У процесі виробництва кокосового молока використовується стружка кокоса, яка настоюється в чистій воді, а потім проціджується. У підсумку виходить солодкуватий напій, що за смаком дуже нагадує сам кокос.
Май Донг – широко поширений ізотонік саме в регіонах Китаю. Дає змогу не тільки впоратися зі спрагою, а й швидко відновити сили та додати енергії навіть у найспекотніший день.
Окремо варто згадати фруктову воду С100. Крім сливового соку, купити натуральний фруктовий сік або нектар дозволити собі може не кожен. А стандартні газовані напої люблять не всі. Тому було створено лінійку бутильованої фруктової води, яка чудово втамовує спрагу.
Список літніх напоїв, улюблених у Китаї, на цьому не закінчується, але саме ці варіанти вважаються традиційними і користуються особливою вдячністю в багатьох регіонах країни.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: