Доставка китайської їжі в Києві

С 11:00 до 21:00 | Без вихідних

0 Кошик грн.

Китайська їжа – як мистецтво в сучасній кулінарії

Китайська культура не дарма притягує увагу через тисячі років з моменту зародження. Її традиції тісно взаємопов’язані, окремі сфери життя переплетені між собою. Це правило залишається актуальним і під час готування. Процес приготування їжі на китайській кухні – данина поваги самій їжі, своїм гостям, господареві будинку.

Саме китайці славляться можливістю смачно готувати буквально з нічого. У хід ідуть не тільки основні частини риби або птиці, а й їхні тельбухи, кістки, голови, хвости. І в підсумку виходить максимально ефектна страва, смачна і корисна! Раціон китайців не можна назвати мізерним, але є кілька продуктів, які використовуються повсюдно, незалежно від регіону.

Основа харчування

Велику популярність завоювали й утримують увагу такі культури як пшениця, соя та рис. Більшість страв готують саме на основі рису. Легка засвоюваність, багатство білками і безліч вітамінів – далеко не єдині переваги рису. З моменту відкриття і початку обробітку минуло понад 7 тис. років, виведено кілька десятків сортів. Рис став основою страв, його використовують для приготування оцту, алкоголю і борошна. Не менш популярна і соя, яку стали обробляти трохи пізніше, близько 3 тис. років тому. Соус, сир, борошно, сир, молоко – далеко не повний список страв, приготованих на основі сої.

І окреме місце в раціоні посідає свинина. Велика частина страв у меню будь-якого ресторану включає саме цей вид м’яса. Насправді вегетаріанство в Китаї не прийнято.

Підхід до готування

Різноманітні техніки, змішування різноманітних продуктів і термічних обробок – готування на китайській кухні прирівнюється до мистецтва. Ще один підхід – будь-який інгредієнт має бути подрібнений, нарізаний, порваний. Це дає змогу зберегти максимальну кількість корисних речовин у процесі готування.

Правильний посуд

Окрему нішу кулінарії в Китаї займає вибір правильного посуду. Більшу частину готують у воці, навіть якщо страву готують для великої компанії, збільшується тільки її розмір. Особлива форма і високі борти дають змогу максимально швидко обсмажити продукти, довівши їх до готовності, але не втрачаючи корисних вітамінів.

Важливий момент – правильна нарізка. Усі використовувані інгредієнти нарізають однаково й обсмажують переважно на розпеченій олії лише кілька хвилин. Олії перед цим надається особливий аромат завдяки обсмажуванню спецій і прянощів.

Багатокомпонентність, простота, зручність, бюджетність – приготувати будь-яку китайську страву не складе особливих труднощів. Більшість інгредієнтів готуються окремо і з’єднуються тільки за кілька хвилин до кінця готування.

Подача – основний момент прийому їжі

Китайці окрему увагу приділяють процесу подачі. Сама страва має легко і зручно вживатися в їжу, мати привабливий вигляд і ароматно пахнути. Прийом їжі здійснюється максимально неквапливо, китайці повільно поглинають їжу, смакуючи кожен шматочок.

Спробуйте самі оцінити процес готування з боку сприйняття китайських кухарів і відкрийте для себе нові сторони звичного процесу споживання їжі.

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн.

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою адресу електронної пошти. Ви отримаєте лист із посиланням для встановлення нового пароля.

Закрити