Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Покроковий рецепт як готувати китайський кисло-солодкий соус або “тан-ку-янь”. Готуємо вдома простий і смачний рецепт з покроковими фотографіями
Кисло-солодкий соус – основний і додатковий інгредієнт більшості страв азіатської та китайської кухні. Багато хто вважає, що рецепт був розроблений тисячоліття тому, але насправді вперше його почали використовувати наприкінці 17 століття.
1644 рік став роком вигнання зі столиці династії Мін через повстання селян. Мешканці палацу перемістилися на південь Китаю, багатого річковою рибою. Щоб позбутися специфічного запаху і смаку твані з мулом, використовували різні спеції і прянощі. Поєднання оцту і цукру набуло максимальної популярності. Поступово рецепт видозмінювався, додавали імбир і спеції. Соус став настільки популярним, що його подавали не тільки до річкової риби, а й до птиці, свинини, яловичини тощо.
Класичний кисло-солодкий соус можна легко приготувати і в домашніх умовах. Достатньо лише дотримуватися основних рекомендацій.
Список інгредієнтів:
Для початку підготуємо каструльку, в якій змішаємо цукор, томатну пасту, оцет, соєвий соус і цитрусовий сік. В окремій ємності змішати воду з борошном, розтерти грудочки і тільки потім ввести до решти інгредієнтів. Далі ставимо каструльку на невеликий вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Щойно з’являться перші бульбашки – соус готовий. Можна вимикати вогонь і переливати в окрему ємність.
Якщо ви любите насичений і пряний смак, можете додати шматочок тертого імбиру (не більш ніж 1 ч. л.), щойно починають з’являтися на соусі перші бульбашки під час закипання. Варіть соус одну хвилину і вимикаєте. Імбир додасть пікантності й не буде помітний у соусі.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: