Доставка китайської їжі в Києві

С 11:00 до 21:00 | Без вихідних

0 Кошик грн.

Десерти з Китаю – відкрийте світ незвичайних солодощів

Рецепти китайської кухні поступово завойовують популярність в європейських країнах, і окремим відкриттям для гурманів стали різноманітні десерти, які стали справжнім відкриттям для любителів новизни. Традиційні солодкі страви абсолютно не схожі на ті десерти, які подаються на стіл в Китаї протягом останніх сотень років.

Уявіть, що десерт подається не в кінці трапези, а на самому її початку, як аперитив або просто як закуска. Багато сімей замість тістечок і цукерок віддають перевагу свіжим фруктам, якими закушують гостре м’ясо або локшину.

Традиції, пов’язані з десертом Торт мікодо

Поєднання непоєднуваного — цей принцип залишається актуальним навіть при приготуванні солодких страв. В якості основи можуть використовуватися не тільки пшеничне борошно, масло і цукор, але і рисове борошно, овочі, гострі спеції. Навіть стандартні булочки на пару, прекрасно відтіняють смак будь-якої страви і можуть починатися як фруктовим джемом, так і гострим тофу. Готовий смак страв завжди незвичайний, ви не зможете сказати: «Просто солодкий», китайський десерт завжди незвичайний, відрізняється тонкістю різних відтінків.

Уявіть собі, що замість бісквіту перед вами з’явиться солодка свинина, тістечко з рису або овочі в підсолодженому желе. Будь-який продукт може перетворитися на те, що ми звикли називати «десертом». І це далеко не єдиний момент, який заслуговує на увагу. При цьому в китайській кухні зустрічаються рецепти тістечок і цукерок, які більш звичні європейським клієнтам, але вони вже не викликають такого інтересу.

Особливість китайських солодких страв, які більш цікаві пересічним людям, полягає в дивовижному поєднанні твердої, хрусткої або просто тонкої скоринки в поєднанні з максимально ніжною, збитою або напіврідкою начинкою. У кулінарних традиціях китайських кухарів можна чітко простежити, наскільки чітко проводиться баланс між твердим і ніжним, гострим і прісним, інь і янь. Подібний підхід дозволяє врівноважити всесвіт, забезпечити баланс в житті, що так актуально для східної філософії. Досить тільки спробувати кілька традиційних солодощів з Китаю, щоб особисто переконатися в цьому.

Китайські десерти — яскраві приклади незвичайного

китайський десерт Фрукти в карамелі

Найбільш популярні в Китаї фрукти в карамелі або Танг Хулу. За своїм смаком вони дуже нагадують всім знайомі карамельки. В якості основи можуть використовуватися найрізноманітніші фрукти, все залежить виключно від побажань клієнта. Багато вуличних продавців на місці створять індивідуальний мікс, а готову страву подадуть на довгій шпажці. Незважаючи на свою простоту, страва має майже тисячолітню історію, коли за правління Гуан Цзуня його дружина тяжко захворіла і тільки один знахар зміг її вилікувати, порадивши регулярно приймати перед їжею ягоди глоду в солодкій карамелі. Деякі кухарі подають фруктову тарілку не в твердій карамельній скоринці, а политою гарячим карамельним сиропом. У такому випадку страва подається разом з піалкою, наповненою холодною водою. Шматочки фруктів беруть паличками і занурюють у воду, охолоджуючи порцію. Будьте готові, що в такому випадку карамель може охолонути, а фрукт всередині ні, і несподівано обпекти соком.

Не менш рідко в процесі трапези на китайському столі можна побачити і смажене молоко. Незважаючи на те, що подібну страву можна зустріти на кухні Індії, Іспанії або Італії, в Китаї вона стала не менш популярною. В якості основи виступає коров’яче, кокосове або соєве молоко, яке змішується з сухою основою і заморожується у формочках. Далі обсмажується у фритюрі і подається разом з фруктами, джемами, згущеним молоком тощо.
Translated with DeepL.com (free version)

0 Кошик порожній Оформити замовлення грн.

Забули пароль? Будь ласка, введіть свою адресу електронної пошти. Ви отримаєте лист із посиланням для встановлення нового пароля.

Закрити