Китай багатий на свої традиції. І більшість із них тісно пов’язані з їжею. Процес готування…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Важко уявити собі кухню, більш насичену і багату різними стравами і рецептами, ніж китайська. Різноманітність, поживність, поєднання непоєднуваного — далеко не єдині переваги і особливості азіатської культури. Кожен регіон славиться своєю коронною стравою. Але існують рецепти, які давно завоювали популярність не тільки серед жителів Піднебесної, але і далеко за її межами. Пропонуємо ознайомитися з ТОП-10 кращих страв, заснованим на враженнях туристів і гостей країни.
Якщо ви не пробували качку по-пекінськи в Пекіні, вважайте, що ви не відвідали саме місто. Її коронний карамельний колір, хрустка скоринка і ніжне м’ясо підкорили мільйони людей. Готується обов’язково в спеціальній печі, а при подачі нарізається на дрібні шматочки і вживається з прісними коржиками і свіжими овочами. Деякі рекомендують при подачі використовувати цукор, який відтіняє ніжний смак м’яса. Решта кісток також вживаються в їжу. На їх основі можуть приготувати суп або просто підсмажити в олії.
Вперше була приготована в Сичуані, але дуже скоро стала користуватися популярністю в усьому Китаї. Особливість страви в м’ясі птиці, яке обсмажується разом з імбиром, кунжутною пастою, чилійським перцем і кеш’ю (або арахісом). Незважаючи на велику кількість спецій, готова страва має скоріше пряний солодкуватий смак, а філе курки набуває ніжної танучої текстури.
Ідеальний варіант для тих, хто бажає долучитися до китайської кухні, але не хоче ризикувати, спробувати китайські пельмені. Невеликі пельмені можуть готуватися на пару або обсмажуватися в олії. В якості соусу використовується оцет і навіть арахісове масло.
В качестве начинки чаще всего используется свиной фарш с луком, но также могут использовать морепродукты, овощи, грибы и многое другое. Отдельную популярность завоевали пельмени с креветками.
Ослятина не менш улюблений вид м’яса в Китаї, ніж свинина. Необхідно тільки кілька годин варити і тушкувати його, використовуючи букет трав. В результаті виходить неймовірно ніжне, смачне і поживне блюдо. І з малою калорійністю! М’ясо осла шинкується, змішується зі свіжими овочами і вкладається в прісний корж. Спробувати закуску ви зможете не тільки в регіоні Хебей, батьківщині страви, але і в багатьох інших регіонах.
Ніжна на смак, подається обов’язково з головою і хвостом. Це знак поваги до своїх гостей, приймаючи цей знак досить просто поколупати в ній, їсти зовсім не обов’язково. Гарнір мінімальний, але найчастіше це рис або овочі, також приготовані на пару.
Її особливість у наваристому бульйоні, який готується з різним набором спецій, трав і прянощів. Найчастіше це соус, кунжут, гриби, арахіс або кеш’ю, але ідеальний склад ви зможете підібрати самостійно. Максимально доступна страва, яку ви зможете купити на будь-якому куточку країни.
Найчастіше його можна зустріти в ресторанах Сіньцзяна. Ідеальний варіант для великої компанії, так як подається цілком. Використання трав і спецій надає дивовижного аромату соковитому і ніжному м’ясу з хрусткою скоринкою.
Найпопулярніший спосіб приготування рису в країні — його обсмажують в олії з овочами, яйцями, м’ясом, грибами, рибою і всім тим, що тільки є в холодильнику. Страва настільки проста, що вам не складе труднощів приготувати її в будь-який зручний для домочадців момент.
Або «3 земні скарби». Популярна овочева страва, особливо східних і північних регіонів. В основі картопля, баклажани і перець. Всі овочі шаткують, обсмажують в киплячій олії, а потім тушкують в пряному соусі. Подається обов’язково з рисом. Незважаючи на відсутність м’яса, максимально ситна.
Обсмажені шматочки м’яса в глянцевому соусі пахнуть настільки ароматно, що ви просто не зможете залишитися байдужим. Страва ідеально поєднується з будь-яким гарніром, а вам залишається тільки насолоджуватися її ніжним і яскравим смаком.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: