Китайська кухня широко відома не тільки унікальним підходом до приготування продуктів, а й своїми соусами.…
Доставка китайської їжі в Києві
С 11:00 до 21:00 | Без вихідних
Баклажани та сир – одні з найпопулярніших продуктів в азіатській кухні, що входять майже до половини всіх страв. Пропонуємо вам спробувати просту, але оригінальну закуску. На її приготування піде менше години, а в підсумку ви зможете порадувати своїх близьких і рідних приємним сюрпризом.
З посуду вам знадобиться вок або сковорода з високими бортиками. Цей посуд традиційний для приготування в азіатській кухні, оскільки дає змогу швидко обсмажувати продукти, не втрачаючи корисних вітамінів і в кілька разів скорочуючи час готування.
Насамперед готуємо баклажани. Їх необхідно ретельно вимити та відрізати плодоніжку. Потім кожен плід розрізаємо на тонкі слайси. Товщину розраховуйте таким чином, щоб після обсмажування ви змогли згорнути шматочок у рулетик і не порвати його. Потім посоліть баклажани і залиште їх буквально на кілька хвилин, поки не почне виділятися сік. Ретельно промокніть їх паперовим рушником.
Розігрійте олію у воці, обсмажте окремо слайси баклажанів до появи золотистої скоринки з кожного боку, потім промокніть їх від зайвого жиру.
Начинка для рулетиків готується дуже просто. У мисці змішуйте сир, тертий на тертку сир, часник, зелень і подрібнені горіхи, паприку та інші спеції за смаком. Щоб викласти начинку можна використовувати кулірнарний мішок або чайну ложку.
Страву можна використовувати як аперитив або додаткову закуску.
© 2025 brucelee.
All rights reserved.
We accept: